Üveg zuhanykabin készítés

Megosztás

Üveg zuhanykabin készítésével tágas, luxus fürdőszoba jellegű megjelenést és hangulatot kölcsönöz a fürdőszobának, de a lakástulajdonosok sokszor halogatják a döntést, nem ezt tartják a legfontosabbnak a ház vagy lakás építésekor, ami nem okos dolog!

Ahelyett, hogy egy üveg zuhanykabinról utólag döntene, és átalakítási projektként tekintené, bele kell terveznie a lakásba már kezdettől fogva. A fürdő esztétikus, egységes kinézete, illetve az üveg esetleges nagyobb súlya statikai szempontból is akár további meggondolásokat és más kialakítást igényelhet.

Üveg zuhanykabin típusok

A félkeretes és keret nélküli üveg zuhanykabinok egy ideje léteznek már, és mindig a minőség és a klasszikus dizájn időtálló megjelenését sugallták.

Üveg zuhanykabin típusok

A legtöbb üveg zuhanykabin munkánk teljesen egyedi megrendelésre készül, ami azt igényli, hogy a helyi adottságokhoz alkalmazkodjunk, és nem egy meglévő kabint szeretnénk valahogy bepréselni a fürdőbe.

A keret nélküli üveg zuhanykabinok edzett üvegből készülnek, és sokféle kivitelben, stílusban, üveg textúrában és mintában léteznek, hogy kielégítsék a legtöbb ember esztétikai elképzeléseit. Az üvegajtók nehezebbek, és a megfelelő működéshez minőségi zsanérokat és biztonságos rögzítést igényelnek.

Egyedi üveg zuhanykabin készítés és tervezés

Az egyedi üvegkabin tervezésének, kiválasztásának és szerelése együtt történik a megrendelővel.

Először megtervezzük a zuhanyt

Az egyedi üvegkabin, zuhanyfal, hátfal alkalmazásának előnye, hogy bármilyen típusú, méretű vagy alakú zuhanyzót kitalálhatunk, majd az üveget úgy alakíthatjuk, hogy illeszkedjen hozzá. Az egyedi zuhanykabinok nagy pontossággal, precíz méretre gyárthatók.

A professzionális üvegszerelés 1. lépéseként precíz mintavétel történik az elkészült fürdő méreteiről, illetve arról a területről, ahová a zuhanykabint építeni kell. Az üveget tökéletesen kell kivágni, hogy illeszkedjen erre a helyre. Ez magában foglalhatja ferde üveglapok vágását is, hogy illeszkedjenek a nem merőleges vagy derékszögben lévő falakhoz és padlóhoz is.

Az egyedi üveg elkészítése általában 7-10 nap alatt megvan, a felszerelésére időpontot egyeztetünk a megrendelővel.

Tervezési szempontok

Az átalakítás tervezésekor számolnunk kell azzal is, hogy a csempe, márvány, gránit burkolatok és üvegfalak hozzáadása súlyos kilókkal növeli az épület szerkezetének terhelését.

zuhanykabin tervezés

Fontolóra kell venni az üvegtáblák rögzítését a falakhoz és az ajtó-zsanér rögzítését.

Néhány zuhanykabin tervezési szempont:

 • Stabil rögzítőelemeket szerelünk a falakba az üvegajtó és a zuhanypanelek, hátfalak biztonságos rögzítéséhez.
 • Hol lép be a zuhanyzóba, és hová kerüljön a zuhanyfej?
 • Az üvegtáblákat nem lehet ívesre vágni, hogy illeszkedjenek a fal íjához. A falaknak síkban kell lenniük, nem lehetnek ívesek.
 • Amennyire lehet, tervezze meg a zuhany helyét úgy, hogy a zuhanyrózsából érkező víz ne közvetlenül az ajtóra vagy az üveg illesztésekre fröccsenjen. A tömítések elhelyezése fontos a szivárgások megelőzése érdekében. Megjegyzés: a zuhanyfej általában mozgatható, de az ajtó helye nem.
 • Gondoskodjon a megfelelő vízelvezetésről például lejtett aljzattal, zuhanyfolyókával.
 • A tervezett zuhanykabin méreteinek levételéhez a csempe és burkolatok megkötött, szilárd állapota szükséges. Fugázás ekkor még nem szükséges. Kb. 2-3 héttel későbbre tervezze a beszerelést.

Zuhanykabin keret választása

Mit jelent a keret nélküli és félkeretes zuhanykabin? A keret nélküli ajtók és panelek minimális keretezéssel rendelkeznek a támogatáshoz. Félkeretesnél lehet a keret az egész nyílás körül, de nem a tényleges ajtólap körül.

Zuhanykabin keret választása

A félkeretes zuhany kerettel rendelkezik a falaknál, de a zuhanyajtón nincs keret. Félkeretes és keretes kabin minták állnak rendelkezésre, amelyek függenek a tervezési választástól és a dekorációtól. Akik kevesebb alumíniumot és több üveget preferálnak, a keret nélküli kivitel ajánlott.

Az egyik gyakori kérdés, hogy hogyan lehet a keret nélküli üvegtáblákat a helyükre rögzíteni? A paneleket üveg rögzítőkapcsokkal és szilikonnal tömítve rögzítjük a falakhoz. Az üvegeket egymáshoz speciális bilincsekkel, az ajtót nyíló zsanérokkal látjuk el.

Zuhany üveg kiválasztása

A zuhanykabin legjobb része az egyedi üvegajtó és zuhanyfal. Nemcsak a zuhany méretét és alakját tervezheti meg, hanem az üveg opciók is számos stílust kínálnak, a tiszta átlátszó megjelenéstől a jellegzetes művészi mintákig, beleértve a ferde és maratott üvegeket is.

Zuhany üveg kiválasztása

A zuhany átláthatóságát korlátozó megoldások:

 • nyomtatott üveg: egy előre nyomtatott, testre szabott fóliát speciális eljárással visznek fel az üveg felületére. A fóliákon tetszőleges kép vagy ábra megjeleníthető.
 • savmart üveg: fényáteresztő, jellemző nem átlátszó, sima felületű. Az üveg felületén a dekoráció savmarással jön létre. Tartós és egyedi megjelenést sugároz. Bármilyen minta, ábra kerület az üvegre.
 • síküveg (float): enyhén zöld árnyalatú üveg.
 • Opti White (nagy tisztaságú) üveg: az üveg lényege, hogy az eljárás során alkalmazott vasoxid miatt az üveg sokkal átlátszóbb és tisztább lesz, így az üveglap mögé helyezett dekoráció (fólia) színe nem fog eltérni az eredeti színtől. Ez az üvegtípus teszi lehetővé, hogy egyedi üvegdekoráció szinte torzítástól mentes legyen.
 • Parsol, anyagában színezett üveg: átlátszó, anyagában színezett üvegtípus.
 • homokfújt üveg: különböző méretű granulátumokat nagy nyomáson fújnak az üvegre. A részecskék apró darabokat tépnek ki az üveg felületéből, mattá téve a felületet.
 • színes üveg: úgynevezett Lacobel üveg, amely teljesen egyedivé képes varázsolni a zuhanykabint.

Akárkit is választ a zuhanykabin megépítésére, ragaszkodjon biztonsági edzett üveg használatához. A biztonsági edzett üveg sokkal erősebb, mint a hagyományos üveg. Törés esetén is úgy tervezték, hogy apró, szemcsés darabokká törik össze ahelyett, hogy szilánkosan törne. A szemcsés, apró darabok sokkal ritkábban okoznak személyi sérülést.

Üvegbevonatok

Keressen alacsony karbantartási igényű üvegbevonatokat. A védő üvegbevonatok az üveghez kötődve fokozza a fényességet és a fényességet. Ezek megakadályozzák a foltosodást, a szappanosodást és az ásványi anyag lerakódásokat. A bevonat nagy előnye, hogy 60-70%-kal csökkenti a karbantartást.

Kis karbantartásigényű bevonatokkal kezelve az üveg tiszta és habmentes marad. A tisztításhoz nem szükséges vegyszeres üvegtisztítót használni. A tisztításhoz elég csak egy vízpermetezés és tisztára törlés. Ha a településén „kemény vizet” tapasztal, akkor ez a bevonat ennek kialakulását zuhanyfalon való lerakódását is csökkenti.

Zuhanyajtó kiválasztása

El kell döntenie, hogyan szeretne belépni a zuhany alá. Akár tolóajtót, lengőajtót, akár ajtópanelt választ, érdemes úgy döntenie, hogy a lehető legkönnyebb zuhanykabinba jutást biztosítsa.

Zuhanyajtó kiválasztása

Például, ha az akadálymentes bejutás fontos szempont, akkor meg kell vizsgálnia a tolóajtó beépítésének lehetőségét. Könnyen elcsúszik az útból, és kiküszöböli a hézagot, amelyet egy ajtó lengése igényel. Üveg tolóajtó megtervezésekor meg kell tervezni, hogy az ajtónál legyen hely a csúsztatásra.

Fémbevonatok

A fémes színeket a mai legnépszerűbb csaptelep- és fürdőeszközök kiegészítésére tervezték. A legtöbb gyártó elég nagy választékot kínál ahhoz, hogy a legigényesebb fogyasztóknak is megfeleljen és kielégítse igényeiket. Fontolja meg a berendezés, a fogantyúk és a zsanérok illesztését a zuhany és a csaptelep felületéhez.

Kapcsolódó üveges cikkek:

error: Content is protected !!